Hirdetés
Falunap 2009 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. szeptember 15. kedd, 08:58
falunap_2009_4
falunap_2009_4
Az idén is,mint immár 13. éve agusztus 20-a környékén megrendezzük Örményesen a "Falunapot". A falunapi teendők az idén elkezdődtek még februárban, ugyanis az Új Vidékfejlesztési Minisztérium ismét kiírta pályázatát a vidéki rendezvények és falunapok megrendezésének támogatásához.Tavaly már nyertünk ezen a pályázaton berendezéseket egy napra a falunap idejére, és 200 ezer Ft-ot a műsorok fellépti díjára. Az idén berendezések nem voltak, így is szintén sikerült nyernünk 500 ezer Ft-ot a falunapon fellépő művészek fellépti díjára.
A falunap  nagyon nagy előkészületekkel és munkával kezdődött, színpadot Fegyvernekről kellett kérnünk, a szállításban és a színpad összeszerelésében segítségünkre voltak a Fegyverneki Önkormányzat és helyi termelőszövetkezet emberei és traktorai. Mindenki segített, aki csak tudott, a szponzorok anyagilag és tombolatárgyakkal, a képviselőink az anyagi segítségen felül még a falunapi munkálatokból is kivették a részüket.
Maga a rendezvény hajnali 5 órakor kezdődött horgászversennyel, ahol segítségemre volt Posta Péter képviselő úr, ezúton szeretném neki megköszönni a kitartását, és a malacfogó versenyre felajánlott kismalacot. Itt voltak a fegyverneki női kar tagjai, a citerások, Mc.Hawer és a Teknő, a törökszentmiklósi nyugdíjaskör, Palcsó Tamás, Dina, egész nap itt volt a Dogs, volt légvár, körhinta, sétakocsikázás, kresz ügyességi verseny, erős ember kerestetik, délelőtt a lányoknak meghívásos kézilabda mérkőzés, a fiúknak kispályás labdarúgó mérkőzések, szépségverseny, gyereksmink, az öregfiaink pedig a Magyar Old Boys csapatával játszottak barátságos labdarúgó mérkőzést. Aki megéhezett volt lehetősége ebédelni. Az idén is nagyon látványos műsort adtak a tűzzsonglőrök, és nagyon szép volt a tűzijáték is. Összességében úgy láttuk, aki eljött hozzánk, az jól érezte magát. A következő rendezvényünk október 17-én a Szüreti felvonulással egybekötött szüreti bál lesz, melyre szeretettel meghívunk minden kedves szórakozni vágyót.

- Gulyás Ferencné -
Művelődési Ház és Könyvtár vezetője
Módosítás dátuma: 2009. szeptember 15. kedd, 09:08
 
© 2008 Örményes község honlapja | Template by Joomla Templates
Copyright © 2024 Örményes község honlapja. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete