Főoldal Hírek Közérdekű FELHÍVÁS! – Kötelező Agrárkamarai regisztráció!
Hirdetés
FELHÍVÁS! – Kötelező Agrárkamarai regisztráció! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. szeptember 14. péntek, 09:02
A 2012. augusztus 1-től hatályos törvény kötelező tagságot ír elő az agrárszektor és az élelmiszeripar valamennyi piaci szereplője számára a közeljövőben kiírandó országos kamarai választások nyomán létrejövő új Agrárkamarában. Ezáltal minden olyan természetes személy (ide értve az őstermelőket is) és gazdálkodó szervezet, aki a törvény meghatározása szerint agrárgazdasági tevékenységet folytat, kötelezetté válik az agrárkamarai tagságra. A leendő kamarai tagok legkésőbb 2012. szeptember 30-ig kötelesek a Magyar Agrárkamara honlapján (www.agrarkamara.hu) található online regisztrációs felületen bejelentkezni az agrárkamarai nyilvántartásba.
Mivel a törvény alapján egy teljesen új, kötelező tagságon alapuló szervezet fog létrejönni, a jelenlegi agrárkamarai tagoknak is kötelező a regisztráció és a hozzájárulás megfizetése. A kötelező tagság és így a nyilvántartásba vétel alól is mentesülnek a törvény szerint azok, akik tagjai:
  • a Magyar Állatorvosi Kamarának, 
  • vagy a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarának, 
  • vagy a Magyar Vadászkamarának vagy más vadászati szakmai szervezetnek, 
  • vagy valamelyik hegyközségnek,
de csak akkor, ha az e tagságukkal összefüggő tevékenységen kívül más agrárgazdasági tevékenységet nem folytatnak. Fontos: az e körbe tartozóknak a mentesüléshez nyilatkozniuk kell erről a regisztrációs felületen, személyes adataik és az illetékes szervezetnél vezetett nyilvántartási számuk megadásával. Szintén mentesülnek a kötelező kamarai hozzájárulás befizetése alól azok a gazdálkodó szervezetek, akik 2012 elején már regisztráltak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál (MKIK), és akkor befizették az iparkamara részére a regisztrációs díjat. A kötelező agrárkamarai regisztráció azonban rájuk is vonatkozik, tehát ettől függetlenül be kell jelentkezniük a regisztrációs felületre, és kitölteni azt. A fizetési mentességet a regisztráció során van lehetőségük jelezni, az MKIK-s fizetési bizonylatuk számának megadásával. A bejelentkezés kizárólag az online regisztrációs felületen (www.agrarkamara.hu) történhet, határideje 2012. szeptember 30. A regisztráció elvégzése után a rendszer elkészíti és a képernyőn megjeleníti a regisztráló egyedi kamarai nyilvántartási számát és a regisztrált adatok visszaigazolását. A regisztráció hitelesítéséhez feltétlenül le kell tölteni és ki kell nyomtatni ezt a visszaigazolást, majd saját kezű aláírással ellátva postáznia kell egy példányt a rajta megjelölt címre (Agrárkamarai Regisztráció-1519 Budapest 112, Pf.: 285) legkésőbb 2012. szeptember 30-ig. Ennek hiányában regisztrációja érvénytelen! A regisztrációnként 5.000,- Ft összegű kötelező kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje szintén 2012. szeptember 30, amelyet a következő bankszámlára kell befizetni:
14100000-10790649-02000004  (Volksbank).
Nagyon fontos:  az átutalásnál vagy banki befizetésnél a közlemény rovatban feltétlenül fel kell tüntetni az online regisztráció során kapott kamarai nyilvántartási számot és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.
Azok a gazdálkodók, akik ebben a kötelező Agrárkamarai regisztrációban segítséget szeretnének igénybe venni, forduljanak hozzánk bizalommal.
Cím: Magyar Agrárkamara Törökszentmiklósi Iroda, 5200 Törökszentmiklós, Almásy u. 6. (Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. épülete).    Tel.: 56/590-695.
                                                                                               - Kiss Tamás -

                                                                                     Agrárkamarai tanácsadó 

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 14. péntek, 09:14
 
© 2008 Örményes község honlapja | Template by Joomla Templates
Copyright © 2024 Örményes község honlapja. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete