Főoldal Hírek Friss hírek Fogathajtó verseny
Hirdetés
Fogathajtó verseny PDF Nyomtatás E-mail
Írta: webmester2   
2009. október 21. szerda, 08:35

SDC15645
SDC15645
Idén szeptember 12.-én rendeztük meg, lovas barátaink és az örményesiek szórakoztatására a harmadik maratonhajtást. Ismét színvonalas és változatos mezőny gyűlt össze a Futballpálya környékén. A starthoz álló 17 fogat számos megyei (Kisújszállás, Törökszentmiklós, Tószeg,  Kengyel, Rákóczifalva, Kunhegyes Cserkeszőlő és Tiszaföldvár) és megyénk határán kívül eső (Dévaványa, Vasad és Zaránk) településről érkezett. Ebben az évben is a megye bajnoki cím több aspiránsa is indult a megmérettetésen mindkét kategóriában.

 

 


A fogathajtó versenyszámok közül a maratonhajtás a leglátványosabb és leginkább élvezhetőbb a laikus szemeknek. A verseny két részből áll. Az első egy 9.5 km-es  úgynevezett „A”szakasz, amit meghatározott időlimit alatt kell a versenyzőknek kijelölt útvonalon teljesítenie, amennyiben túl hamar vagy túl későn érnek be a célba büntető pontokat kapnak. Ezért nagyon fontos a versenyzők pontossága. A verseny második része az úgynevezett „E” szakasz, ami a 6 akadály leküzdéséből áll. A 6 akadály 6-6 betűvel jelölt kapuból áll, a versenyzőknek ezeket kell ABC sorrendben teljesíteni. A kaputévesztésért, pálya rombolásért hibapont jár. A két szakasz együttes eredménye adja a végeredményt.  Az „E” szakasz akadályai ismét bonyolult vonalvezetésűre és meglehetősen technikásra sikerültek. Szinte minden hajtó vétett valamilyen hibát a akadályokban és arra is volt példa hogy valaki teljesen eltévedt a 6 kapu között, feladva ezzel a leckét pályabíróinknak. Néhány akadályban verőlabdák voltak elhelyezve, melyek leverése szintén büntető pontokat eredményezett. A sikeres versenyzés érdekében szükség volt a hajtók és segédhajtóik lankadatlan figyelmére és néhány esetben probléma megoldó képességére is. Több technikai probléma is sújtotta a versenyzőinket, többek között volt akinek a fékje mondta fel a szolgálatot vagy éppen a tengelye ferdült el. Így nem volt ritka hogy a hajtók a versenyt nem végig a saját maratonkocsijukkal teljesítették. A számos technikai probléma ellenére szerencsére személyi és állati sérülés nem történet.
   

Miután az utolsó fogat teljesítette a pályát, addig a pályabírók összesítették a hajtók eredményeit. Közben a versenyzők és kísérőik elfogyasztották a babgulyást és értékelték saját maguk és társaik versenyét. Majd kezdetét vette az eredményhirdetés. A fogatok emléklapot vettek át  az Ügető Team képviseletében Kleinné Bognár Edittől, a helyezettek a kupát és a szalagot Klein József szervezőtől kapták. Ezúton szeretnénk megköszönni minden segítőknek és támogatónknak a verseny sikeres lebonyolításához nyújtott anyagi, tárgyi illetve személyi hozzájárulást.
 


Eredmények:

nagyfogat:

  1. Nagy Zoltán (Kunhegyes)
  2. Gyányi Lajos (Dévaványa)
  3. Matúz Sándor (Tószeg)
  4. Gyulyás Zsolt (Cserkeszőlő)
  5. Kiss Balázs (Rákóczifalva)
  6. Kovács Bálint (Kisújszállás)

 

Póni:

  1. Emődi Imre (Kunhegyes)
  2. Tóth Flóra (Tiszaföldvár)
  3. ifj. Kóré Lajos (Kisújszállás)
Módosítás dátuma: 2009. október 21. szerda, 08:43
 
© 2008 Örményes község honlapja | Template by Joomla Templates
Copyright © 2024 Örményes község honlapja. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete